شاطر
اذهب الى الأسفل
avatar
المنتقبة
عدد المساهمات : 438
تاريخ التسجيل : 07/03/2010
العمر : 41
http://anamuslima.yoo7.com

سيوسرول بصوص الشيكولاته

في الأحد مارس 07, 2010 9:43 pm
سيوسرول بصوص الشيكولاته



معظمنا سمعنا عن الجاتوه شاتوه سهل شيك نتيجته مضمونه وطعمه
رائع

النهارده هنجدد ونعمل حاجه جديده وبنفس المكونات هنعمل سويسرول
جاتووووه شاتوووو يلا بينا

الاول هكتب المكونات التقليديه للجاتوه شاتوه
بعدين ايه الاضافات الجديده

مقادير الجاتوه
شاتوه

كوب لبن
كوب سكربودر
كوب زيت
3 معالق كاكاو
كوب دقيق
3
بيضات
كيس فانيليا
كيس بيكنج بودر


المفترض في الجاتوه
شاتوه انه كيكه شيكولاته لونها بني شيكولاه وعليها صوص بني

بس الجماعه
عندنا طلبوها لونها ابيض وعلشان هنعملها سويسرول هنزود
الاتي


3 معالق لبن بودره_ كريم شانيه _مكسرات
مجروشه خشن_جوز هند_ لون غذائي (اختياري)_فرخ ورق زبده_سكر بودر(حوالي 2
ملعقه)


في الخلاط بضع اللبن الحليب + السكر البودر +الزيت +3
معالق لبن بودر واخفق جيدا

(ملحوظه يفضل وضع اللبن بارد وليس دافي
)

تخفقي في الخلاط حتي يتكون خليط متوسط السيوله تصبي من الخليط ده كوبايه
وتسيبيها علي جنب

وبقيه الخليط تضيف عليه 3 بيضات والفانيليا ونضع الخليط في
اناء




بننخل
الدقيق مع كيس البكنج بودر ثم نضيفه بالتدريج علي الخليط السابق ونقلب بملعقه من
تحت لفوق برفق


تدهن صينيه الفرن بالسمن ثم تبطن بورق زبده من القاع
والجوانب ثم تدهن ورق الزبد بالسمن وترش بالدقيق

(انا استخدمت هناصنيه الفرن
)



نصب الخليط في
الصينيه المعده بحيث يغطي القاع كله بارتفاع 1\2 سم




اخبزه
في فرن حار (180 درجه) من 10 الي 15 دقيقه
وده شكله اول مطلع من
الفرن)




بكون مجهزه
اثناء وقت التسويه فوطه او قطعه قماشه مبلوله ومعصوره جيدا وفوقها اضع قطعه ورق
زبده اكبر من حجم الصاج المستعمل وارش علي ورق الزبده سكر بودر


اول متطلع كيكه
السويسرول من الفرن اقلبها علي الورقه الزبده المرشوه سكر بودره واسيب الصينيه فوق
السويسرول حتي يبرد تماما



بعد كده
اشيل ورقه الزبده برفق من فوق الكيكه واقطع الجوانب بسرعه



هنا ضيفت
كريمه شانيه مضروبه مع 2 ملعقه كاكاو بس لو بتحبي طعم الشيكولاته اكتر ضيفي كاكاو
اكتر

واسيب حوالي 1\2 سم من الجوانب بدون كريمه

ملحوظه :ممكن تضيفي
مربي بدل الكريمه



تلف الكيكه
بخفه علي شكل اسطوانه من جهه العرض مع ملاحظه جعل اللفه الاولي صغيره قدر
الامكان
هنا لفتها بورقه الزبده(ورق الزبده تساعدك في لف السويسرول ومبتدخلش جوه
اللفه نفسها)



وهنا
لفيتها بقطعه القماش المبلوله واتركها فتره تثبت



بعد
فتره حوالي 1\2 ساعه افك ورق الزبده والفوطه ده شكلها


اصب الصوص اللي
حطيته في الكوبايه علي جنب بعد مضيف له 3 معالق كاكاو(لو حباه صوص ابيض متضفيش
الكاكاو)



ازينها
بخطوط من جوز الهند و المكسرات المجروشه





وهنا اضفت لون غذائي احمر لمعقتين من جوز الهند مع ملعقه
شربات ا و عسل



هنا في طبق
التقديم وزينتها ببعض من صوص الشيكولاته المتبقي








ممكن
تقطعيها قطع وتقدميها كجاتوه بالشكل ده






حبيباتي فكره تستحق التطبيق

اي استفسار
انا تحت امركم
[/size]
مسنيه ردودكم واراؤكم واكيييييييييييد تقييمكم



اختكم وبحبكم في الله

والسلام عليكم ورحمه الله
منقول
رزان
عدد المساهمات : 51
تاريخ التسجيل : 17/04/2010

رد: سيوسرول بصوص الشيكولاته

في الإثنين مايو 03, 2010 4:31 pm
يا الله شكله بيجنن
ان شا الله بسويه وبحكيلك بالنتائج
كنزي
عدد المساهمات : 113
تاريخ التسجيل : 10/04/2010
العمر : 31

رد: سيوسرول بصوص الشيكولاته

في الخميس مايو 06, 2010 9:29 am
تصدقي حرام عليكي انا كدا جوعت
ونفسي اكل الشوكولاتة دي
هاااااااااااااتي حتة بقي

خالد نور
avatar
مسك الجنة
عدد المساهمات : 277
تاريخ التسجيل : 22/03/2010
العمر : 26

رد: سيوسرول بصوص الشيكولاته

في الخميس مايو 06, 2010 7:49 pm
انا كمان ريقي جري
????
زائر

رد

في الخميس مايو 06, 2010 11:11 pm
جزاك الله خيرا

بس عجبا لحضرتك

استاذتنا العزيزه محاميا وام لاولاد ومديره منتدى والاعجب من كده محاميا يالا العجب

اللهم لاحسد
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى